Калолечение

Калолечението е метод, при който с лечебна цел се използва лечебната кал /пелоиди/. Калолечението е позната от дълбока древност, но научното му обяснение става едва през 19 век. Лечебната кал е естествен лечебен продукт с неорганичен и органичен състав, формиран с участието на геологични и биологични процеси в земята, под активното въздействие на физико-географските фактори – климат, почва,релеф,хидрология,растителности животински свят. Лечебната кал е сложна хетерогенна система, съставена от: течна фаза /вода с електролитно дисоциирани соли/ и две трърди фази: кристален скелет /силикати, глина, гипс, хумус, соли и др./ и колоиден комплекс от органични и неорганични вещества. Лечебната кал в зависимост от състава, произхода и действието си бива: неорганична /минерална/, торфена, изкуствена, глина и др.

Открит външен минерален басейн

Открит басейн с минерална вода се намира на територията на станцията и работи всекидневно от месец май до края на месец септември.

Закрит минерален басейн

Закрит басейн с минерална вода се намира на територията на станцията и работи всекидневно.

КЪЩА ЗА ГОСТИ "ИРИС"

Къщата за гости до почивна база"Строител" е новото бижу на комплекса. Напълно нова сграда, съвременен интериор, изолирана от шума на многобройни посетители. Разполага със 6 двойни, 1 тройна стая и 1 апартамент. Всички стаи са оборудвани с LCD телевизор, мини бар и индивидуална климатична система.